Veggsystemer for landbaserte bygg - Norac Systemvegger
15907
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15907,bridge-core-3.0.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Teknologien er lik – kvaliteten like høy og fleksibiliteten enda større

Norac AS har mer enn 40 års erfaring fra produksjon av innredning til skip og offshoreinstallasjoner. Med Norac Systemvegger tar vi vår erfaring, kompetanse og effektive produksjonslinje inn i produksjon av tilsvarende løsninger for landbaserte bygg.

Vi tar ansvar

For Norac betyr det å være et ansvarlig selskap som oppføre seg på etisk vis i alle aspekter av virksomheten. Dette betyr at vi bryr oss om miljøet, vi skal være gode forbilder på måten vi opptrer overfor hverandre som ansatte og måten vi behandler våre samarbeidspartnere på, og vi har alltid respekt for lover og regler uansett hvor vi driver forretninger.

Code of Conduct setter Noracs etiske standarder på en rekke områder. Alle ansatte må være kjent med og leve opp til disse standardene. Hver ansatt i Norac har, uten unntak, en viktig rolle å spille for å opprettholde Noracs rykte som et ansvarlig selskap.

Vi er hva vi gjør!

Vårt karbonavtrykk

I løpet av de siste  20 årene har effektene av klimaendringer akselerert. Det finnes betydelige bevis for at klimaendringer har blitt forverret av menneskelig aktivitet. Endringer i livsstilen vår har også endret atmosfærens kjemiske sammensetning og generert en opphopning av klimagasser slik at den gjennomsnittlige globale temperaturen har økt.

Konsekvensene av passivitet vil være katastrofale. Havnivået vil fortsette å stige og lokale klimaforhold endres og forårsake økning i ekstreme værforhold, som påvirker skog, avling og vannforsyning. Det vil også påvirke menneskers helse, akselerere utryddelse av arter og forstyrre mange økosystemer.

Klimaendringer er en global trussel som vil påvirke livet til alle på planeten. Derfor er det avgjørende at alle enkeltpersoner, bedrifter, organisasjoner og myndigheter jobber mot det felles målet om å redusere klimagassutslipp.

Vi har vedtatt en omfattende tilnærming for å håndtere vår klimapåvirkning og ta vare på vårt karbonavtrykk.

Dette betyr at:

Vi gjør en vurdering av våre organisatoriske utslipp og fotavtrykk fra våre paneler gjennom en transparent og omfattende livssyklusanalyse (LCA). Dette inkluderer prosessen fra utvinning og behandling av jomfruelige råvarer, produksjon, emballasje, transport av disse komponentene til fabrikken og produktdistribusjon.

 

Redusere vårt eget karbonavtrykk gjennom effektiviseringstiltak og gjennomgå hele produksjonsprosessen.

 

Kompensere utslipp ved å plante mangrovetrær i samarbeid med Thor Heyerdahl klimapark i Myanmar.

Carbon footprint standard, Norac AS

Selskapets historie

Norac AS er lokalisert med hovedkontor i Arendal. Selskapet ble etablert i 1974 og har levert innkvarteringsmateriell til mer enn 8000 skip over hele verden.

Selskapet ble etablert i et raskt voksende norsk olje- og offshoremarked. Vår grunnlegger, Fred Olsen & Co, var også initiativtaker til bygging av halvt nedsenkbare borerigger som ble bygget på Aker Vindholmen skipsverft i Arendal. Behovet for brannsikre paneler ryddet banen for å etablere en fabrikk for produksjon av marine innvendige veggpaneler – Aker Panels.

ÅR
2019CARBON MANAGEMENT
I 2019 begynte Norac å vurdere og kompensere for utslipp knyttet til organisasjonen og panelproduksjonen.
2015EKSPANDERER
Norac har ekspandert til andre industriområder, men kjernevirksomheten vår er fortsatt Marine Interior Systems.
2006ETABLERT UAB NORAC
Da Norac etablerte sitt heleide datterselskap UAB Norac i Litauen i 2006, vokste virksomheten raskt til et effektivt produksjonsselskap, som i dag har ca. 400 ansatte.
2001KINA
Norac etablerte Norac Suzhou i Kina. Målet var å dekke det asiatiske markedet.
1995NØKKELFERDIGE LEVERANSER
Norac tilbyr nøkkelferdige leveranser av komplette interiørsystemer, inkludert flytende gulv, badekabiner, tepper, møbler - til og med bestikk og sett om ønskelig.
1991MEYER WERFT
Norac hadde den første store leveransen av vegg- og takpaneler til Meyer Werft i Tyskland. Dette var introduksjonen til et langvarig samarbeid veldig mye takket være vår effektivitet og logistikk når det gjelder å levere deler og produkter av høy kvalitet i tide.
1990NYE MARKEDER
Som en konsekvens av “Scandinavian Star” -tragedien ble det tatt nye sikkerhetstiltak, og Norac ble raskt en ledende leverandør av interiørsystemer for cruiseskip, ferger og kommersielle fartøyer.
1982NYTT NAVN
I 1982 ekspanderte selskapet under det nye navnet Norwegian Accomodation Systems - NORAC. På den tiden ble produktene våre introdusert for det internasjonale markedet som Norac Marine Interior Systems.
1973ETABLERING
Aker Panel ble etablert i 1973 og gjorde produktene og merkenavnet “Aker Panel” godt kjent i det raskt voksende norske offshoremarkedet. Siden begynnelsen av 1970 -tallet ble våre panelsystemer anerkjent som "Aker Panel", og det er det fortsatt av noen.